Powerbank DIY – Skapa en unik portabel laddare

Min DIY laddare till mobilen

Hej allihop, idag har jag ett lite speciellt do-it-yourself projekt eller som vi säger på svenska, gör det själv. Jag köpte en väldigt mediokert designad powerbank för inte så länge sedan och har nu tänkt att skapa någonting roligt och unikt utav den.

Vad som behövs för att skapa en unik powerbank

Det första man kan tänkas behöva är en vettig powerbank som är värd den nedlagda tiden det tar att pimpa till den. Det andra som krävs är material för att skapa den unika looken som man önskar att ens powerbank ska ha. Själv gillar jag leoparder och har valt ut ett guldigt leopardemblem, tillsammans är det svart fakeskinn i lack grovmönstrat och en guldig kant i form av guldfärg med lackyta. Materialet hittar du i välsorterade hobbybutiker antingen online eller i butik.

Att tänka på när du väljer powerbank

Alla har vi olika behov och du kanske inte behöver köpa en lika stor och kraftull portabel laddare som jag köpt, men du bör lägga lite tankekraft bakom ditt val. Själv har jag en powerbank på 20,000 mAh som gott och väl täcker mig och min sambos kombinerade behov. Vi klarar av att ladda varsin surfplatta nästan fullt, samtidigt eller ladda våra telefoner ett antal gånger om utan att behöva oroa oss.

liten modell

Är du ensam och kanske inte lika friluftstokiga som vi är så kan du göra gott i att bara ta något mindre runt 5,000 mAh som ligger bättre i fickan och är smidigare att ha med sig. Den bör även den kunna ladda din telefon mer än en gång. Perfekt för den som kanske bara behöver ha något ligga i bilen utifall olyckan skulle vara framme eller kanske bara önskar ha lite extra kraft med sig i byxfickan.

Se till att du köper en powerbank som är säkerhetstestad och verkligen ger den kraft som utges. Alla powerbanks drar själva lite ström och det går även åt en del ström när du laddar som bara faller bort. Det är inte möjligt att få ut exakt 5,000 mAh ur en powerbank på just den storleken. Däremot bör du få ut runt 80% i direkt laddningsbar ström till din telefon. Om du väljer att handla billigare alternativ så är det inte helt ovanligt att det är falsk marknadsföring. Många utger en högre kapacitet än vad som faktiskt är möjligt. Så välj med omsorg och se till att inte ha något onödigt stort eller för vekt. Inget av alternativen är att föredra och de kommer i ett flertal olika storlekar så du bör inte ha några problem att hitta en som passar dina behov perfekt.

Tillvägagångsätt

Jag är lite av en freak när det kommer till att göra mallar och rita det önskade färdiga resultatet, detta gör att jag har lättare för att visualisera mig mitt projekt helt färdigställt.

Så jag börjar just där. Jag ritar av den portabla laddaren för att sedan börja rita den typ av design jag önskar. Därefter tog jag bort båda sidorna på powerbanken. Detta görs vanligtvis genom att ta bort två skruvar i nedre konsolen och två i den övre. Då kan man lätt plocka isär dessa för att förenkla arbetet en aning. Därefter måttade jag och klippte ut fakelädret med en halv centimeter till godo på båda sidorna. Jag tog sedan och klistrade på detta med hjälp av superlim. Du kan även använda dig av limpistol eller vanligt bra hobbylim. Jag föredrar superlim, det är kanske svårare att arbeta med då det torkar rätt snabbt. Men det sitter rejält och när man endå skär bort överflödiga kanter i efterhand så spelar det inte så stor roll. Därmed lämnar jag lite spelrum åt alla håll för att det inte ska uppstå några problem längre fram.

När nu detta är klart så skär jag bort överflödigt läder med hjälp av en skalpell. En mattkniv eller endast ett rakblad fungerar även det utmärkt men eftersom jag är DIY specialist så använder jag mig av en hobbyanpassad skalpell, dessa har flera olika storlekar och former vilket gör jobbet snyggare och enklare att genomföra.

Därefter tog jag min stora guldiga leopardbrosch och klistrade fast den med hjälp av ett tvåkontaktslim på det som jag nu anser är powerbankens framsida. En snabb och enkel procedur som det inte känns som om att jag behöver förklara mer ingående.

Jag tryckte ner papper i alla powerbankens ut-/ingångar och mattade sedan upp ytan på den övre och undre konsollen med hjälp av sandpapper. Detta för att ge sprayfärgen bästa chans att fästa rejält. Därefter sprayade jag konsolerna och la dem på torkning.

Nästa steg är återmonteringen. Var noga med att vänta så att färgen hinner torka riktigt, det kan ta allt ifrån 1-10 timmar beroende på vilken typ av färg du använder. Finns att köpa i vanliga byggbutiker i form av vanlig rinnande färg eller i hobbybutiken som sprayburk. Sprayburk är mitt förstahandsval då det är mycket lättare att få en fin och slät yta som ser proffsig ut.

Slutresultat

 

min powerbank laddar mobilerna

Voila, allt är klart och du har nu förhoppningsvis ett riktigt snyggt resultat. Mitt är jag helnöjd med. Om du gör din egen design så får du en powerbank med väldigt personlig känsla som kommer stå sig i tid designmässigt. Ganska självklart eftersom du själv har gjort den.

Jag går nu i tankarna om att göra en med diamanter. Litet och pickligt värre men resultatet tror jag kan bli riktigt häftigt. Kommentera gärna och fråga om det är något. Även lite feedback och tips på framtida designer är mer än välkommet!

0 reaktioner till “Powerbank DIY – Skapa en unik portabel laddare”

 1. Stevenmum skriver:
  Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

  Push the ”Download Now” button to download Free YouTube Downloader serial code.
  The whole process will just take a few seconds.

  Download your favorite YouTube videos and save them to your PC to various file formats effortlessly with the help of this application

  MIRROR —> https://downloadwithcrack.org/crack?id=14782&t=how-free-youtube-downloader

  · Version: 4.6.1024
  · Crack date: July 12 2019
  · Developer: HOW Inc.
  · Downloads: 29240
  · Download type: safety (no torrent/no viruses)
  · File status: clean (as of last analysis)
  · File size: unknown
  · Price: free
  · Special requirements: no requirements
  · Systems: Win 10 64 bit / Win 10 / Win 8 64 bit / Win 8 / Win 7 64 bit / Win 7 / Win Vista 64 bit / Win Vista / Win XP
  · User rating:

  Tags cloud:
  free youtube downloader keygen serial, free youtube downloader and crack, free youtube downloader full crack latest, free youtube downloader license crack, free youtube downloader crack keygen for windows, free youtube downloader license crack, free youtube downloader full crack latest, free youtube downloader crack serial number, free youtube downloader cracked full, free youtube downloader cracked full

  More software: here

  It may be interesting:
  Eventzee » “The Lone Star State” Public Photo Hunt: Clues 1-5
  Антиплагиат помощь
  Hello world! | JL Geisler Sign Company | Detroit Sign Company
  Download Time Commando crack exe
  iscariot |
  Turn Windows 10 quickly
  Скачать Attachment Save for Exchange crack и keygen
  ГДЗ за 1-11 класс
  Repair missing or corrupt rushweb.dll

 2. Stevenmum skriver:
  Din kommentar inväntar granskning. Detta är en förhandsvisning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts.

  Tryck på” Ladda ner nu ” – knappen för att ladda ner Thaiphoon Burner crack files.
  Hela processen tar bara en stund.

  Denna applikation visar flera uppgifter om seriell närvaro upptäcka och låter dig ändra firmware för SPD EEPROM-enheter

  Spegel —> Thaiphoon Burner keygen crack patch

  · Version: 15.0.0.4 Build 0420 / 16.0.0.6 Build 0801 Preview
  · Bygg datum: August 2 2019
  · Företag: Vitaliy Jungle
  · Ladda: 16113
  · Ladda ner Typ: säkerhet (Nr torrent / inga virus)
  · Status: ren (från och med senaste analys)
  · Filstorlek: liten
  · Pris: gratis
  · Särskilda anvisningar: inga krav
  · Beslutsstödssystem: Win All
  · Användarbetyg:

  nyckelord :
  thaiphoon burner full crack, thaiphoon burner crack only, thaiphoon burner activate code, thaiphoon burner crack, thaiphoon burner cracked latest, thaiphoon burner crack exe, thaiphoon burner activate code, thaiphoon burner crack patch, thaiphoon burner crack version, thaiphoon burner license code

  fler keygens: this way

  Mer programvara:
  Contact us – Regional Mexicana
  Помощь повышение уникальности
  Blog Post Title – TheTechieClub
  Download Quern – Undying Thoughts crack for windows free download
  What Comprises Automatic Favorites | reallifecoaching.net
  Convert Google books to PDF, PNG or JPG
  Скачать PowerCryptor Encryption Suite серийный ключ и кряк
  Repair missing or corrupt msvexl1001.dll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *